Zoveelste schietincident

Meer politietoezicht in Delft na schietpartij

09 oktober 2018 16:31 Aangepast: 09 oktober 2018 16:36
Foto ter illustratie. Beeld © ANP

Na de schietpartij in Delft waarbij de politie gisteren op een vluchtende verdachte schoot, komt er er meer politietoezicht in de stad. Voor de veiligheid van de inwoners worden op verschillende plekken permanent bemande politieauto’s neergezet.

Dit meldt het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag na commotie in Delft. Bewoners en de lokale politiek drongen vandaag aan op meer politie in de stad. 

Vuurwapen

Gisteren stopte rond vijf uur 's ochtends in de Breestraat een scooter met daarop twee personen. Een van hen stapte af en haalde iets tevoorschijn 'dat eruit zou zien als een vuurwapen', zo zegt het OM. Hij richtte het wapen op een coffeeshop.

Toen de politie de persoon aan wilde aanhouden, sloeg die op de vlucht.

18-jarige man overleden

De politie schoot verschillende keren op de verdachte. Of die daarbij gewond is geraakt, is niet duidelijk. In het ziekenhuis van Zoetermeer werd later op de dag wel een man met een schotwond binnengebracht die even later overleed aan zijn verwondingen.

Het gaat om een 18-jarige man uit Zoetermeer. Het Openbaar Ministerie onderzoekt nog of dit de verdachte is. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

'Gevluchte verdachte Delft overleden na gericht schieten politie'

Dit jaar zijn al meerdere schietincidenten geweest in de Breestraat in Delft. Zo werd coffeeshop The Game in Delft in september beschoten. Of de verdachte gisteren ook voor deze coffeeshop stond, kon de politie niet bevestigen. Ook in juni werd een coffeeshop beschoten, met automatische wapens. Een aantal weken daarvoor werd geschoten in de Peperstraat.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore