Op scooter gevlucht

'Gevluchte verdachte Delft overleden na gericht schieten politie'

08 oktober 2018 11:17 Aangepast: 08 oktober 2018 16:23
Beeld © iStock

De verdachte die vanochtend in de Breestraat in Delft werd beschoten door de politie, is in het ziekenhuis overleden. 

Dat meldt Regio15. De politie kreeg rond 05.00 uur een melding dat er iemand met een vuurwapen bij coffeeshop The Game in de Breestraat zou staan.

Gericht geschoten

Agenten wilden de verdachte aanhouden, maar die vluchtte. Daarna schoten agenten gericht op de verdachte, die op een scooter wist te ontkomen.

Het lijkt erop dat hij bij het incident zwaargewond is geraakt, want even later werd hij bij een ziekenhuis in Zoetermeer voor de ingang neergelegd. In het ziekenhuis is tevergeefs geprobeerd de verdachte te reanimeren.

Het Openbaar Ministerie laat aan Omroep West weten dat er 'een persoon met een schotwond is overleden in het ziekenhuis'. Of het om de verdachte gaat, kunnen ze niet bevestigen.

Tweede verdachte

De verdachte die de gewapende man naar het ziekenhuis zou hebben gebracht, ging er met een auto vandoor. Deze verdachte wordt nog gezocht.

Het Openbaar Ministerie wil bevestigen noch ontkennen dat de verdachte is overleden. Het enige wat het OM kwijt wil, is dat er 'een onderzoek gaande is naar de schietpartij'.

Het is al langere tijd onrustig in Delft. Zo is coffeeshop The Game al drie keer doelwit geweest van geweld. Ook coffeeshop The Future in de Peperstraat werd enkele keren beschoten. In augustus werd crimineel Karel Pronk doodgeschoten bij koffiehuis Het Kalf.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore