Ga naar de inhoud
Vier maanden oud

Hardloper vindt leeuwenwelpje langs de weg

Beeld © Peter Klaver

Een hardloper heeft vanmorgen in de Utrechtse plaats Tienhoven een leeuwenwelpje gevonden. Het dier zat in een hondenbench in een weiland. Het leeuwtje is inmiddels opgevangen door Stichting Leeuw op Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna.

Dierenarts Peter Klaver had zich in Tienhoven samen met de politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit over de welp ontfermd. Klaver, die een dierenkliniek in Dodewaard heeft, was door de politie gevraagd om het beestje eventueel te verdoven.

'Verdoven bleek niet nodig'

"De kooi was niet heel stevig en de mogelijkheid bestond dat het welpje zou ontsnappen. Maar uiteindelijk lukte het om de leeuw met kooi en al in de wagen te schuiven. Het verdoven bleek dus niet nodig'', zei Klaver. Hij schat dat het dier ongeveer vier maanden oud is.

Volgens de dierenarts komt het zo goed als niet voor dat er een gedumpt jong leeuwtje wordt gevonden. De politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben een onderzoek ingesteld naar de herkomst van het dier. 

'Illegale circuit'

Vermoedelijk is het dier gedumpt omdat deze te groot werd. "Maar dat zijn slechts mijn vermoedens", zegt Klaver tegen RTL Nieuws. 

Voor de dierenarts was het een bijzondere klus. "Ik ben de hele wereld overgereisd om dieren te verdoven, ook leeuwen en tijgers. Maar zoiets heb ik nog nooit meegemaakt." 

Bron: RTL Nieuws / ANP