Congres

D66-leden: eerst klimaatplannen dan afschaffen dividendtaks

06 oktober 2018 16:28 Aangepast: 06 oktober 2018 17:07
D66-leider Pechtold en Sigrid Kaag, minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking, Beeld © ANP

De leden van regeringspartij D66 voeren de druk op in de discussie over de omstreden afschaffing van de dividendbelasting. De D66-fractie in de Tweede Kamer mag niet met afschaffing instemmen voordat de afspraken uit het klimaatakkoord zijn omgezet in 'ambitieuze' kabinetsplannen.

 Met die plannen moeten ook de klimaatdoelen van Parijs worden behaald.

De D66-leden, waarvan er veel niets voelen voor afschaffing, hopen op die manier toch ook D66-idealen te kunnen realiseren. Een oproep aan de D66-fractie kreeg brede steun tijdens het partijcongres van de partij in Den Bosch.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Premier Rutte gaat omstreden dividendplan heroverwegen

Unilever

Vrijdag kondigde Unilever aan het hoofdkantoor toch niet naar Nederland te verplaatsen. Daarmee viel een belangrijk argument van premier Mark Rutte weg voor de omstreden afschaffing van de dividendbelasting. De afschaffing moest er juist voor zorgen dat het Nederlandse vestigingsklimaat voor grote bedrijven als Unilever werd verbeterd. Rutte gaf gisteren aan de afschaffing te 'heroverwegen'. 

Coalitiepartij D66 heeft er - net als de ChristenUnie - nooit een geheim van gemaakt geen groot voorstander te zijn van de afschaffing. 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore