Verijdelde aanslag

Zeven terrorismeverdachten blijven langer vastzitten

03 oktober 2018 14:40 Aangepast: 03 oktober 2018 14:52
De aanhouding van een van de verdachten Beeld © Twitter Politie Landelijke Eenheid

De zeven terrorismeverdachten die vorige week werden opgepakt in Arnhem en Weert, blijven minimaal twee weken langer vastzitten. Dat heeft de rechter-commissaris vandaag besloten. De zeven zouden vergevorderde plannen hebben voor een aanslag.

De verdachten wilden volgens het Openbaar Ministerie een grote terroristische aanslag plegen op een evenement en daar machinegeweren en bomvesten gebruiken. Op een andere plek zouden ze een autobom willen laten afgaan. Op welk evenement ze het hadden voorzien, is nog niet bekend. 

Gemuilkorfd

De verdachten zitten op dit moment in beperking waardoor de advocaten niks inhoudelijk over de zaak mogen zeggen. Bart Nooitgedagt, advocaat van een van de verdachten, is daar allerminst blij mee. Hij voelt zich 'gemuilkorfd'. "Ik heb nog nooit meegemaakt dat het Openbare Ministerie zoveel gedetailleerde informatie in zo'n vroeg stadium naar buiten brengt. Wij kunnen ons daartegen niet verdedigen. Ik vind dat hoogst onwenselijk." 

Na de arrestatie van de zeven, werden op diverse plekken huiszoekingen gedaan zoals in Vlaardingen, Arnhem en Huissen. Daar werd onder meer 100 kilo kunstmest gevonden en grondstoffen voor het maken van explosieven. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Dit weten we over de terreurverdachten: 'Een bokstalent, tot het geloof hem nekte'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore