Stintverbod

Marktplaats overspoeld met stint-zoekers: 'Gebruiken in Marokko'

02 oktober 2018 16:55 Aangepast: 02 oktober 2018 17:53

Op Marktplaats is de vraag naar een stint groot. Tientallen mensen zijn op zoek naar de elektrische bolderkar die sinds gisteren de openbare weg niet meer op mag. "Ik wil hem gebruiken voor op de camping."

Veel mensen willen de kar nu overkopen van kinderdagverblijven. RTL Nieuws vroeg ze wat ze met de stint willen gaan doen. "Ik wil hem voor op de camping. We hebben een groot landgoed, we kunnen ze inzetten voor bijvoorbeeld onze tuinman", zo reageert iemand. Maar er zijn meer redenen:

Er zijn verschillende redenen waarom de stint nu in trek is. Er zijn verschillende redenen waarom de stint nu in trek is.

Gisteren werd duidelijk dat de fabrikant van de stint 'op eigen initiatief technische wijzigingen' heeft doorgevoerd zonder het nieuwe ontwerp te laten keuren bij het ministerie. Dat kan 'een risico vormen voor de bestuurder, de kinderen en andere weggebruikers', zei de minister. Het lijkt er niet op dat de mensen op Marktplaats zich daar iets van aantrekken.

'Niet op de verharde weg'

Zo zegt 'Lotus': "Wij wonen in Hongarije. Wij willen er hout mee vervoeren. Daarnaast wonen we in de natuur en we gaan er niet mee op de verharde weg. Voor ons is dit dus een goed idee."

Ook 'A.m' op Marktplaats zegt niet te vrezen voor eventuele gevaren van de wagen. "Nee, ik ben niet bang. Die dingen rijden al zeven jaar lang elke dag misschien wel honderden of duizenden kilometers. Een ongeluk kan ook gebeuren met een auto, fiets of brommer. Dit is echt enorm opgeblazen door de media."

Er worden nog niet veel stints aangeboden op de verkoopwebsite. Op de stints die er wel opstaan, wordt dan ook veelvuldig geboden.

De stint heeft een originele prijs van ruim zevenduizend euro. Die prijs lijkt nu ook behaald te worden voor een tweedehands.

'Potentiële veiligheidsrisico's'

De elektrische bolderkar werd in 2011 goedgekeurd, ondanks de vraagtekens die bij de veiligheid werden gezet. Nu blijken er na het fatale ongeluk in Oss toch 'potentiële veiligheidsrisico's' met het gebruik gepaard te gaan, zo schreef minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) eerder.

Daarom is de wagen vanaf vannacht verboden op de openbare weg. Maar dat betekent dus niet dat de stints niet meer gebruikt kunnen worden, denken veel mensen die zich vandaag hebben gemeld op Marktplaats.

Geen kosten voor kinderdagverblijf

De leasemaatschappij van Stint heeft vandaag besloten dat de kinderopvanglocaties die de stint niet hebben gekocht, maar hebben gehuurd, in ieder geval niet voor de kosten hoeven op te draaien nu het voertuig niet meer op de openbare weg mag.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van