Burgemeester bedreigd

Zwaarbewapende agenten voor stadhuis Haarlem, burgemeester bedreigd

02 oktober 2018 11:40 Aangepast: 15 oktober 2018 11:16
Beeld © Mizzle Media / Michel van Bergen

Voor het stadhuis van de gemeente Haarlem staan zwaarbewapende agenten. Volgens het Openbaar Ministerie heeft het te maken met de beveiliging van burgemeester Jos Wienen die wordt bedreigd.

"Er waren berichten dat er sprake was van een dreiging en daarom hebben we veiligheidsmaatregelen genomen", zo reageert het Openbaar Ministerie. "Dat gebeurt al sinds begin september."

Zo zou bij het huis van de burgemeester al langer beveiliging staan. Dat is volgens het stadhuis in opdracht van de hoofdofficier van Justitie, schreef het Haarlems Dagblad eerder.

Automatische vuurwapens

Nu is die beveiliging dus opgeschroefd en staat er voor het stadhuis beveiliging opgesteld. Agenten met automatische vuurwapens houden bij de ingang de wacht.

Wienen zou het afgelopen jaar besluiten hebben genomen die niet goed vielen bij de motorclubs Hells Angels en No Surrender, schreef het Haarlems Dagblad.

Hij zou duidelijk hebben gemaakt dat de Hells Angels geen nieuw clubhuis krijgen in Haarlem. Daarnaast zou hij een provisorisch clubhuis van No Surrender hebben gesloten.

Het Openbaar Ministerie benadrukt niet te weten waar de dreiging vandaan komt.

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore