Vliegveld Brussel

72-jarige Nederlander aangehouden met 80 bolletjes cocaïne in maag

30 september 2018 14:21 Aangepast: 30 september 2018 14:43
Archieffoto Beeld © ANP

Een 72-jarige Nederlander is op het vliegveld in Brussel aangehouden met 80 bolletjes cocaïne in zijn maag. Ook twee andere Nederlanders werden op het vliegveld opgepakt voor drugssmokkel.

De arrestaties vonden alle drie dit weekend plaats, schrijft de Vlaamse nieuwssite Het Laatste Nieuws op basis van informatie van het parket Halle-Vilvoorde. 

Dominicaanse Republiek

De 72-jarige man was vanaf Aruba via de Dominicaanse Republiek gevlogen. Op Brussels Airport werd hij aangehouden.

Ook een 23-jarige Nederlander werd op het vliegveld opgepakt. Hij stond juist op het punt te vertrekken naar Punta Cana (Dominicaanse Republiek) met 27 kilo xtc-pillen in zijn bagage. Hij had de drugs verstopt in de dubbele bodem van zijn twee koffers.

Vanochtend liep een 24-jarige vrouw uit Nederland tegen de lamp. Zij kwam uit Punta Cana met 2 kilo cocaïne in haar bagage. Tot slot werd aan 58-jarige Duitser aangehouden die vanuit Dubai via Rio de Janeiro naar Brussel was gekomen en 3 kilo cocaïne in zijn bagage had.

Zo ziet de drugshoofdstad van Europa eruit

Het Schotse Dundee wordt gezien als de drugshoofdstad van Europa. De stad krijgt maar geen grip op de drugsproblemen. Er valt gemiddeld elke vijf dagen één dode door drugs. Het verhaal van de verslaafde Kelsey is tekenend voor het drugsdrama in de stad.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore