Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan al jouw RTL Z nieuws, actuele beurskoersen, nieuwsuitzendingen en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Rechtszaak

Ronaldo klaagt Der Spiegel aan voor verkrachtingsverhaal

29 september 2018 10:15 Aangepast: 29 september 2018 16:15
Cristiano Ronaldo gooit zijn armen in de lucht. Beeld © AFP

Cristiano Ronaldo klaagt het Duitse tijdschrift Der Spiegel aan na publicatie van een artikel waarin staat dat hij een Amerikaanse vrouw zou hebben verkracht. "Dit is waarschijnlijk een van de grootste schendingen van privacyrechten van de laatste jaren", zegt zijn advocaat.

De 33-jarige topvoetballer die tegenwoordig voor Juventus uitkomt, zou de Amerikaanse Kathryn Mayorga (34) in 2009 in een hotel in Las Vegas hebben verkracht. In het interview met Der Spiegel zegt de vrouw dat hij haar 375.000 dollar betaalde om het stil te houden. "Na de daad vroeg hij aan mij of ik veel pijn had", zegt zij. "Hij verontschuldigde zich en zei: 'Ik ben voor 99 procent goed, ik weet alleen niet wat ik aan moet met die ene procent."

Psychologische schade

Ondanks het zwijggeld, doet Mayorga toch haar verhaal aan Der Spiegel. Volgens haar was ze nog te veel van slag van wat er was voorgevallen, toen ze de afspraak maakte om te zwijgen. Daardoor is het contract vernietigbaar, stelt haar nieuwe advocaat Leslie Mark Stovall.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Waarom hebben we zo'n hekel aan Ronaldo? 'Hij is zó arrogant'

Volgens Mayorga kwam zij de aanvaller - die destijds net van Manchester United naar Real Madrid was overgestapt - tegen toen ze met een vriendin in een nachtclub was. Ronaldo sprak haar aan: 'Kom met mij mee', zou hij hebben gezegd. Ze deed dat niet, maar gaf hem wel haar telefoonnummer. Nog dezelfde avond werden zij en haar vriendin op zijn hotelkamer uitgenodigd.

Jacuzzi

Toen ze zich in een van de slaapkamers aan het omkleden was voor de jacuzzi, kwam Ronaldo plotseling binnen, zegt de Amerikaanse. Vanaf toen ging het mis. "Toen trok hij me naar de slaapkamer en hij raakte me opeens overal aan." Daarna zou hij haar hebben verkracht. 

Tekst gaat verder onder de video

Volgens Der Spiegel is Mayorga een zaak begonnen vanwege eerdere onthullingen van Football Leaks. In een (gehackte) e-mail aan zijn advocaat beschreef de aanvaller van Juventus de bewuste nacht. "Ze zei herhaaldelijk 'nee' en 'stop', maar ik wilde niet luisteren."

Wederzijdse instemming

Cristiano Ronaldo bestrijdt het verkrachtingsverhaal met klem. Volgens hem was de seks met wederzijdse instemming. De Portugese stervoetballer heeft een advocaat in Duitsland ingeschakeld en klaagt het Duitse tijdschrift aan. "We zullen op alle mogelijke manieren compensatie claimen van het medium. Het verhaal is ronduit illegaal", zegt zijn advocaat Christian Schertz.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore