Nieuw spoor

'Telefoon vermiste Arjen Kamphuis was in beweging'

24 september 2018 23:59 Aangepast: 25 september 2018 00:14
Foto Dennis van Zuijlekom Beeld © Dennis van Zuijlekom

In de twintig minuten dat de telefoon van de vermiste Arjen Kamphuis op 30 augustus was ingeschakeld, heeft die contact gemaakt met drie verschillende telecommasten. Dat heeft de Noorse politie vanavond bekendgemaakt.

De telecommasten staan in de provincie Rogaland in het zuidwesten van Noorwegen. De afstand tussen de eerste en derde mast is rijdend ongeveer 75 minuten.

Onderzoek naar oorzaak

Volgens de Noorse politie ligt het dan ook voor de hand dat Kamhpuis' telefoon in beweging was, maar een andere oorzaak valt niet uit te sluiten. De politie doet daar onderzoek naar, meldt zender TV2.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Telefoon Arjen dagen na vermissing opeens weer aan

De telefoon van de vermiste Kamphuis heeft na zijn vermissing een keer aangestaan. Daarna werd de simkaart uit het toestel verwijderd en vervangen door een Duitse simkaart.

Cyberspecialist

Kamphuis is sinds 20 augustus vermist. Volgens Noorse media werd hij voor het laatst gezien bij het uitchecken van een hotel in Bodø in het noorden van Noorwegen. Kamphuis woont en werkt in Amsterdam en zou op 22 augustus terugkeren naar Nederland. Hij is cybersecurityspecialist.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Arjen Kamphuis: 'Een good guy met een enorm ethisch besef'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore