Stintdrama Oss

Fabrikant gaat na ongeluk Oss alle 3500 stints controleren op gebreken

24 september 2018 06:51 Aangepast: 24 september 2018 19:56
Foto ter illustratie (Kindergarden heeft niets van doen met het ongeluk) Beeld © RTL Nieuws

De fabrikant van de stint, de elektrische bolderkar die vorige week betrokken was bij het ongeluk op het spoor in Oss, laat alle 3500 voertuigen die in gebruik zijn controleren.

Bij het ongeluk reed een stint, door nog onbekende oorzaak, door een gesloten spoorboom. Vier kinderen overleden door de daaropvolgende botsing met een trein. Een vijfde kind en een medewerkster van de kinderopvang die het voertuig bestuurde raakten zwaargewond.

Mail met checklist

In een boodschap aan afnemers van de stints laat het bedrijf weten vanaf vandaag alle karren te controleren. "In afwachting van de uitslag van het onderzoek, controleren we alle 3500 stints vanaf 24 september op alle veiligheidspunten en vervangen preventief onderdelen."

Hoe veilig is een stint en hoe werkt die?

n Nederland rijden ongeveer 3500 stints rond. Je hebt geen rijbewijs nodig om een van de wagentjes met een topsnelheid van 17 kilometer per uur te rijden. Hoe veilig is een stint eigenlijk en hoe werkt het?

Ook heeft het bedrijf een mailing naar al zijn klanten gestuurd met daarin een checklist waarmee de afnemers, veelal kinderdagverblijven, de stints ook zelf kunnen nalopen op verschillende punten.

Na het ongeval besloten verscheidene kinderopvangorganisaties voorlopig geen gebruik meer te maken van de stints om hun kinderen te vervoeren. Ze willen eerst zeker weten of het ongeluk niet is veroorzaakt door een technische storing in het elektrisch aangedreven voertuig.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Onderzoek naar straling spoorwegovergang Oss na dodelijk ongeluk

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Vaker incidenten met stints: kar met kinderen viel stil op spoor Baarn

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

'Op zo'n ongeluk als in Oss kán een hulpverlener zich niet voorbereiden'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van