100 bewoners geëvacueerd

Zeer grote brand in centrum Musselkanaal, verpleeghuis ontruimd

21 september 2018 02:06 Aangepast: 21 september 2018 07:32
Beeld © YouTube

In het centrum van Musselkanaal in de provincie Groningen heeft de hele nacht een grote uitslaande brand gewoed in een groot pand met meerdere winkels.

De brand brak rond 23.10 uur uit in een fietsenzaak aan de Marktstraat.

Zo'n anderhalf uur later, rond 00.30 uur, startte de brandweer met het ontruimen van het nabijgelegen woonzorg- en revalidatiecentrum De Heggerank. De rook trok volledig over het naastgelegen centrum. 84 bewoners moesten uit het verpleeghuis worden gehaald.

Naast het zeven verdiepingen tellende gebouw zijn ook een flatgebouw met appartementen en 28 aanleunwoningen ontruimd. De bewoners zijn naar een opvanglocatie gebracht.

Bekijk hier de grote brand:

In het Groningse Musselkanaal heeft een grote brand gewoed in een winkelcentrum. Daarbij werd een woningcentrum ontruimd, omdat het vol rook stond.

In totaal ging het om ruim honderd bewoners. De evacuatie verliep volgens een woordvoerder van de brandweer 'ontzettend goed'. "We hebben veel hulp van vrijwilligers. We hebben tientallen ambulances rijden, twee brandweereenheden." 

De brandweer denkt nog de hele dag bezig te zullen zijn met nablussen.

Omdat er veel rook vrijkwam bij de brand, werd een NL-Alert verstuurd naar mensen in de omgeving. De brandweer adviseerde omwonenden in Musselkanaal deuren en ramen gesloten te houden en ventilatie uit te zetten.

De brandweer is de brand nog niet meester. Het vuur wordt bestreden met tien tot twaalf brandweerwagens.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore