Ongeluk in Oss

Bolderkar drama Oss was van bedrijf Stint, eigenaar geschokt

20 september 2018 12:59 Aangepast: 20 september 2018 14:19
Beeld © ANP

De elektrische bolderkar waarmee het dodelijke ongeluk is gebeurd, is van het bedrijf Stint. De zwaar aangeslagen eigenaar Edwin Renzen kan vooralsnog alleen nog maar gissen naar de oorzaak, maar is meteen naar Oss afgereisd om de getroffen kinderopvang bijstand te bieden.

Volgens Renzen hebben zich, sinds de voertuigen eind 2011 van de autoriteiten toestemming kregen de weg op de gaan, nooit zware ongevallen met stints voorgedaan. Het is vooralsnog voor Renzen dan ook volkomen onduidelijk wat zich heeft afgespeeld.

 

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Elektrische bolderkar veel gebruikt in kinderopvang: 'Het gaat al jaren goed'

3000 stints

Er rijden momenteel een kleine 3000 stints door het hele land waarin volgens Renzen wekelijks tussen de 50.000 en 60.000 kinderen worden vervoerd. Het bittere is dat Renzen, zelf ook vader, juist vanuit het perspectief van verkeersveiligheid het initiatief nam voor de ontwikkeling van het voertuig.

"Kinderen worden vaak met busjes voor scholen opgepikt. Dat leidt vaak tot drukke en onoverzichtelijke situaties waaruit al vaker dodelijke verkeersongevallen voortkwamen. We hebben met de stint de veiligheid juist op nummer 1 gezet.''

'Niet te bevatten'

Er kan, net als bij elk ander voertuig, van alles stukgaan, zegt Renzen. "Lekke banden komen het vaakst voor, maar er zijn ook weleens problemen met de accu's. Het is een nieuw voertuig. Zoals alles dat splinternieuw is, werkt het perfect in de showroom maar komen eventuele problemen pas naar voren in het veld. Alles wordt zorgvuldig gesignaleerd en herzien. Maar op zich is dit geen hogere wiskunde of spannende techniek. Een stint is opgebouwd uit allemaal al bestaande onderdelen. Het is een goed voertuig, maar er zijn altijd wel wat dingen."

Renzen voelt zich persoonlijk betrokken bij het ongeval. "Dit is niet te bevatten. We zijn zelf ouders en jaren bezig geweest met het ontwikkelen van de stints. Ik weet niet wat ik kan doen, maar ik moet gewoon naar Oss."

 

'Mensen zagen dat de bolderkar werd meegenomen door de trein'

Verslaggever Eelco Hiltermann bij de plek van het ongeluk.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore