Ga naar de inhoud
Ongeluk in Oss

Vier kinderen overleden bij botsing bakfiets en trein in Oss, twee zwaargewonden

De spoorwegovergang in Oss waar het drama plaatsvond Beeld © ANP

Op een spoorwegovergang bij station Oss-West zijn vier kinderen in de leeftijd van 4 tot 11 jaar om het leven gekomen toen de elektrische bakfiets waarin zij zaten tegen een trein aanbotste. 

Eén kind en een volwassene liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis. Over de precieze toedracht van het drama is nog niets bekend. De bakfiets was van een kinderdagverblijf. 

Teruglezen:
Volg hier ons liveblog:
Teruglezen: drama bij spoorovergang dompelt Oss én Nederland in rouw

'Op hol geslagen'

Volgens een getuige zou de bakfiets 'op hol' zijn geslagen. "De bestuurster van de bakfiets reed dwars door de slagboom heen. De slagboom is helemaal kapot", zegt ooggetuige Kenny. De politie onderzoekt dit nog.

Het treinverkeer tussen Nijmegen en Den Bosch ligt voorlopig stil.

Burgemeester:
Lees meer
Burgemeester: 'Oss aangeslagen door ongeluk met bakfiets'

Trein in botsing met bakfiets in Oss

00:44
Bij het afgrijselijke ongeluk in Oss kwamen vier kinderen om het leven.

Afschuw en medeleven

Op het ongeluk is met afschuw gereageerd. Burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans van Oss zegt 'enorm van slag te zijn'. "Wij leven mee met alle families, de school, de kinderopvang en alle andere betrokkenen."

NS-baas Roger van Boxtel spreekt van een 'dramatisch ongeluk': "Wat een verdriet."

'Knoop in mijn maag'

Staatssecretaris Stientje van Veldhoven van Infrastructuur en Waterstaat spreekt op Twitter van afschuwelijk nieuws. "Wat een afschuwelijk nieuws uit Oss vanmorgen....Knoop in mijn maag bij dit bericht."

Haar collega Cora van Nieuwenhuizen uit zich in vrijwel dezelfde bewoordingen: "Hier staat je hart bij stil. Wat een verdriet. Veel sterkte voor alle betrokkenen."

De OVV, de Onderzoeksraad voor Veiligheid, is in Oss voor een verkennend onderzoek naar de gang van zaken op de spoorwegovergang. Naar aanleiding daarvan wordt besloten of er een vervolgonderzoek komt.

Ooggetuige
Lees meer
Ooggetuige van spoorwegongeluk Oss: 'Bakfiets sloeg op hol'