Gedwongen vertrek

Ellie Lust weg bij politie: 'Hoe heeft het zo ver kunnen komen?'

20 september 2018 07:45 Aangepast: 20 september 2018 08:55
Beeld © ANP

Ellie Lust is boos, gegriefd en verdrietig over haar vertrek als woordvoerder bij de politie. Lust heeft onder enige dwang besloten om zich te richten op haar televisieloopbaan.

's Lands bekendste woordvoerder werd niet ontslagen, maar er werd vanuit de politie wel flinke druk op haar uitgeoefend, vertelde voorzitter Jan Struijs van de Nationale Politiebond gisteravond bij RTL Late Night. Hij sprak over 'Noord-Koreaanse vrijwilligheid'. Ze kreeg van haar meerderen te horen dat bijzaak te veel hoofdzaak is geworden.

Boegbeeld

Struijs gaat morgen in gesprek met korpschef Erik Akerboom. "Ik zal hem daarin vragen hoe het zo ver heeft kunnen komen en ik wil weten of de politie zich realiseert wat voor een boegbeeld ze hiermee verliest."

Ellie Lust vertrekt met tegenzin bij de politie

Ellie Lust deed mee aan Wie is de Mol en werd door haar eigen programma 'Ellie op Patrouille' een BN'er.

Struijs is het niet eens met het vertrek van Lust. "Ze doet drie dingen die heel belangrijk zijn", zegt hij. "Ze is frontvrouw bij Roze in Blauw, het netwerk voor homoseksuele agenten. Ze heeft een grote rol gespeeld bij de opsporingscommunicatie. En ze heeft een brug naar de burger geslagen."

'Ik bén toch van de politie?'

Lust zelf wil 'echt even tot zichzelf komen'. Ze is niet bereikbaar. Zaterdag verschijnt een interview met haar in Het Parool. "Ik dacht: het kan toch niet waar zijn, mijn pistool inleveren en mijn legitimatie, en mijn uniform. Ik zag het mezelf niet doen. Want ik bén toch van de politie? En ik wil niet zielig doen, maar ik wil wel eerlijk zeggen hoe het is gegaan. Het heeft me zo ontzettend veel pijn gedaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ellie Lust zegt politie Amsterdam vaarwel

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore