Nicky Verstappen

Advocaat Jos B. over dood Nicky Verstappen: 'Justitie heeft geen zaak'

18 september 2018 19:29 Aangepast: 18 september 2018 20:17
Beeld © ANP

Justitie heeft 'zwak bewijs' en 'geen zaak' tegen verdachte Jos B.. Dat zegt zijn advocaat Gerald Roethof tegen RTL Nieuws na het lezen van het dossier. B. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen.

Jos B. werd na een lange zoektocht gevonden in Spanje. Twee weken geleden is hij door Spanje uitgeleverd aan Nederland. Hij is sindsdien intensief verhoord in Eindhoven en mocht geen contact hebben met de buitenwereld.

Vandaag werd duidelijk dat het Openbaar Ministerie in Limburg die beperkingen heeft opgeheven. In een interview met RTL Nieuws geeft advocaat Roethof stellig aan dat justitie geen zaak heeft tegen zijn cliënt. Het Openbaar Ministerie wil niet reageren op de uitlatingen van Roethof.

'Alle trucjes geprobeerd'

"Justitie heeft haar best gedaan om te horen van Jos B. wat ze van Jos B. wilden horen. Alle trucjes zijn geprobeerd", zegt Roethof. De advocaat zegt dat er een 'enorme druk' staat op justitie. "Het laat mij zien, dat wat ik ook al zag toen ik het dossier las, hoe zwak hun bewijspositie is."

Het bewijs dat justitie sowieso in handen heeft, is het DNA van Jos B. dat is aangetroffen op de kleding van Nicky Verstappen. Roethof: "We moeten heel erg voorzichtig zijn met DNA en conclusies daaraan verbinden, heel voorzichtig."

Roethof werd vandaag verrast met het nieuws dat de beperkingen van B. werden opgeheven. Hij wil daarom eerst met zijn cliënt praten, voordat hij verder ingaat op de zaak. Wel zegt hij het nog steeds onbegrijpelijk te vinden dat de beperkingen überhaupt werden opgelegd. "Je praat over een 20 jaar oude zaak. Beperkingen zijn nodig als je vrij onderzoek wilt doen. Dat zie je dan bij zaken waar je mensen plotsklaps van hun bed licht, dat was nu niet aan de orde."

Donderdag hoort B. of hij langer vast blijft zitten. Roethof zegt dan meer argumenten te zullen geven over de zaak. 

'Niemand vindt het fijn als je naam wordt verspreid'

Roethof wil ook niets zeggen over hoe het gaat met B., maar geeft wel aan dat niemand het fijn vindt om 'te zitten'. "En niemand vindt het fijn om te weten dat je naam, je gezicht, door heel Nederland verspreid is en dat daar heel veel lelijke conclusies aan verbonden zijn."

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore