Schietpartij

Jongen (16) die schoot in school Roermond morgen voorgeleid

16 september 2018 18:25 Aangepast: 16 september 2018 18:28
Beeld © RTL Nieuws

De 16-jarige jongen die vrijdag schoot in zijn school in Roermond, wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dat heeft het Openbaar Ministerie bekendgemaakt.

De jongen nam vrijdagochtend een geweer, een gasalarmpistool, twee messen en een bijl mee naar school. Hij schoot vervolgens meerdere keren in en buiten het gebouw. 

Geweer in buik

Vier docenten van het Kennis- en Expertisecentrum (KEC) op de Donderberg, kregen een geweer op hun buik gezet. Een leraar ging tijdens de schietpartij voor de schutter staan. Dat kregen de ouders van de leerlingen gisteren te horen tijdens een informatiebijeenkomst.

Uiteindelijk ging de jongen naar buiten waar hij door de politie werd gearresteerd. Niemand raakte gewond. Wat zijn motief was en hoe hij aan de wapens kwam, is niet bekend.

Eerder bleek uit gesprekken die RTL Nieuws had met ooggetuigen en schoolgenoten dat de jongen 'gek was van wapens'. Op sociale media volgt de jongen vele accounts over wapens, messen en munitie, zoals 'Epic Knives' en 'Guns.com'. Hij staat er zelf ook meerdere keren mee op de foto.

Wapen en boksbeugel in de hand

Zo plaatste hij in juni nog een foto waarop hij met een luchtbuks poseerde in zijn hand. Om zijn andere hand droeg hij een boksbeugel waar messen uitstaken. In april plaatste de jongen weer een foto van zichzelf en een wapen.

De jongen hoort morgen of hij langer vast blijft zitten.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Schietpartij school Roermond: 'Vier docenten kregen geweer op hun buik'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`