Schietpartij school

Schutter Roermond mag niet terugkeren op school

15 september 2018 13:39 Aangepast: 15 september 2018 14:55
Politie bij de school in Roermond, waar schoten zijn gelost. Beeld © Track88

De 16-jarige jongen die gisterochtend meerdere keren binnen en buiten zijn school in Roermond met een geweer schoot, mag niet terugkeren op school. Dat heeft de burgemeester van Roermond zojuist gezegd.

De school komt met deze beslissing tegemoet aan de wens van bezorgde ouders van medeleerlingen. Over extra veiligheidsmaatregelen kon burgemeester Donders nog niets zeggen. 

Vanmiddag was een bijeenkomst op de school voor ouders. Een vader die gisteren zijn zoon wilde afzetten op school, blikte terug op de gebeurtenis gisteren.

"Op het moment van uitstappen hoorde ik 'pang pang'. Je hoort dan schoten en ziet meisjes wegrennen bij het grasveld. Ja, dan trek je je zoon terug de auto in. Een minuut later was de politie al aanwezig en werd de jongen gepakt bij het grasveld", vertelde de vader voorafgaand aan de bijeenkomst. 

'Petje af voor docenten'

Hij is heel positief over het optreden van de docenten. "Een reguliere school had misschien niet zo adequaat gereageerd. Ieder kind hier heeft speciale begeleiding nodig. Daar zijn deze docenten op getraind. Als ik hoor dat een docent voor een kind met geweer gaat staan, denk ik alleen maar: petje af."

Idolaat van wapens

De 16-jarige jongen die met een geweer schoot, is idolaat van wapens. Dat blijkt uit gesprekken die RTL Nieuws voerde met ooggetuigen en schoolgenoten. Hij staat meerdere keren met wapens op de foto.

Een medescholier zegt tegen RTL Nieuws dat in de kelder van het huis waar de jongen woonde, zeker 8 luchtbuksen hingen. Hij zou deze alleen in de tuin mogen gebruiken, zegt de scholier. De politie kan dit desgevraagd niet bevestigen. Wel zijn er in het huis van de jongen messen, pepperspray en zogenoemde gegevensdragers in beslag genomen. 

Lees hier het complete profiel van de jongen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore