Jongen (16) opgepakt

Getuigen schietpartij: 'Een docent sprong voor de schutter'

14 september 2018 11:03 Aangepast: 14 september 2018 11:39
Beeld © RTL Nieuws

Op een school in Roermond is vanochtend geschoten door een leerling. Niemand raakte gewond, maar de paniek was groot, zeggen ooggetuigen tegen RTL Nieuws. "Opeens riep iemand: Er wordt geschoten!"

Normaal gaat de 10-jarige zoon van Theo met de bus naar het Kennis- en Expertisecentrum (KEC) op de Donderberg in Roermond. Maar omdat hij zich had verslapen, moest Theo hem vanochtend zelf naar school brengen.

'Hoorde opeens knallen'

"Rond half negen kwamen we aan op de parkeerplaats. Mijn zoon wilde toen uitstappen, maar opeens hoorde ik twee knallen."

ZIE OOKLiveblog: schietpartij in school Roermond

Miniatuurvoorbeeld
Liveblog:

Schutter Roermond was bewapend met geweer, alarmpistool, messen en bijl

Theo weet het heel zeker: het waren twee schoten. "Er stonden een paar meiden op het schoolplein die schreeuwden: 'He, hij schiet gek!' Ze renden keihard weg en ik trok toen mijn zoon snel terug de auto in."

'Helemaal in paniek'

"Ze waren echt helemaal in paniek", vertelt Theo. "Ik schrok natuurlijk ook, omdat het zo dichtbij was." 

Binnen een paar minuten was de politie aanwezig, zegt Theo. Hij zag hoe de scholier, een jongeman, werd opgepakt. "Hij werd tegen de grond gewerkt. De politie was er snel bij."

Vuurwapen en bijl

De scholier had een vuurwapen en een bijl bij zich, laat de politie weten. De school onthoudt zich van elk commentaar, maar laat wel weten dat de situatie 'onder controle is'.

Een leerling op de school zelf heeft de schietpartij gezien. Ze vertelt hoe de jongen 'mikte' op een andere scholier.

`