Ga naar de inhoud
America's Got Talent

Waarom is Glennis Grace zo populair in Amerika?

Beeld © America's Got Talent

Glennis Grace heeft de harten van veel Amerikanen veroverd. Zij stemden haar vannacht de finale in van America's Got Talent. Maar waarom heeft de Jordaanse Glennis zo veel succes bij het Amerikaanse publiek?

Dat is heel simpel, zegt producer Tjeerd Oosterhuis. "Glennis heeft een hele Amerikaanse uitstraling, dat zijn we in Nederland niet gewend." Oosterhuis kent Glennis al jaren en organiseert ieder jaar concerten van de 'Ladies of Soul', waar Glennis deel van uitmaakt. "Ze is eigenlijk een supertalent en dat wordt nu duidelijk bij America's Got Talent, zij past daar gewoon."

'Beste optreden van de show'

Gisteren stond Glennis in de halve finale van de show. Ze zong in de Amerikaanse live-uitzending het nummer 'This Woman's Work' en kreeg daarvoor veel applaus van de jury. Het strenge jurylid Simon Cowell noemde haar optreden zelfs het beste van de avond.

Zangcoach en zangeres Esther Hart beaamt dat Glennis een Amerikaanse uitstraling heeft. "Het is echt een stoer wijf. In Nederland zeggen ze dan al snel dat je maar gewoon normaal moet blijven doen." Maar in Amerika smullen ze ervan: bijna 11 miljoen Amerikanen keken naar haar optreden.

'Een Amerikaanse sound'

Maar het is niet alleen de uitstraling van Glennis dat tot succes leidt, ook haar stem is populair in het land, zegt Hart. "Waar zij erg goed in is, is dat ze met power zingt. Harde, hoge noten: dat heet powerbelten. Het lijkt net of er geen plafond aan haar stem zit. Haar manier van zingen, is heel herkenbaar in het land, echt geïnspireerd op Whitney Houston."

De vraagt blijft natuurlijk of Glennis haar populariteit vast kan houden en haar 'American Dream' kan laten uitkomen. Oosterhuis heeft daar geen twijfels over. "Als ze wint dan krijgt ze natuurlijk hulp van mensen als Simon Cowell en wint ze een miljoen euro, dat is mooi meegenomen. Maar ook als ze niet wint, is er een markt voor haar omdat ze nu heeft laten zien wat ze kan."

Weinig plek voor Glennis

Volgens muziekdeskundige Koos Zwaan, die onderzoek deed naar de carrières van artiesten, ziet het er wat minder rooskleurig uit. "Het gaat heel lastig worden. Er is in Amerika gewoon weinig plek. Er zijn heel veel artiesten, terwijl ruimte op de markt schaars is."

 

Dit
Lees meer
Dit zijn de tegenstanders van Glennis Grace in de finale

Wil ze kans maken, dan moet ze vooral proberen veel op de radio en televisie te verschijnen, zegt Zwaan. "Als ze airplay krijgt, blijven mensen haar horen. En ze heeft een traditioneel geluid, wat lijkt op Whitney Houston. Amerikanen vinden dat fijn, iets herkenbaars."

Volgende week zullen we in ieder geval weten of ze de show gaat winnen. De finale van America's Got Talent is op 18 september.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore