Vermissing

Kajak vermiste Arjen Kamphuis gevonden

13 september 2018 13:47 Aangepast: 13 september 2018 14:28
Arjen Kamphuis Beeld © Dennis van Zuijlekom

De politie in Noorwegen heeft de kajak van de vermiste Nederlander Arjen Kamphuis gevonden. Het vaartuig is gevonden in de omgeving waar eerder andere spullen van hem zijn gevonden.

Welke spullen dat zijn, wil de politie nog niet zeggen. Volgens het Noorse tv-station TV2 zouden er identiteitspapieren van Kamphuis bijzitten.

De kajak is volgens de politie gevonden tijdens een zoektocht die volgde op de vondst van die spullen. Een visser vond die, bij de kust in de buurt van de Kvænflåget, een kleine berg die ligt tussen Fauske and Rognan. Dat is ten oosten van Bodø, de plaats waar Kamphuis op vakantie was.

Arjen is voor het laatst gezien in het noorden van Noorwegen, op 20 augustus bij Bodø. Zo'n 50 kilometer verderop zijn op 12 september spullen van hem gevonden. Zijn telefoon maakte op 30 augustus contact met een zendmast in het zuiden. Arjen is voor het laatst gezien in het noorden van Noorwegen, op 20 augustus bij Bodø. Zo'n 50 kilometer verderop zijn op 12 september spullen van hem gevonden. Zijn telefoon maakte op 30 augustus contact met een zendmast in het zuiden.

Op 22 augustus zou Kamphuis terugvliegen naar Nederland, maar die vlucht heeft hij gemist. Na ruim een week lijkt er plots een teken van leven: op 30 augustus is zijn telefoon voor twintig minuten ingeschakeld geweest en maakte het apparaat contact met een zendmast in Vikesa, een plaats helemaal in het zuiden van Noorwegen. Daarna is de simkaart vervangen door een Duits exemplaar.

25 tips

Eerder kwamen er 25 tips binnen na een Noorse tv-uitzending over de vermiste cybersecurityspecialist. De Noorse politie houdt nog alle opties open over wat er kan zijn gebeurd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore