Vermissing Arjen Kamphuis

Noorse media: ID vermiste Arjen Kamphuis gevonden

13 september 2018 09:46 Aangepast: 13 september 2018 11:10
Arjen Kamphuis. Beeld © Dennis van Zuijlekom

Een Noorse visser heeft de identiteitspapieren van de vermiste Arjen Kamphuis in een fjord gevonden. Dat meldt de Noorse tv-zender TV 2. Het identiteitsbewijs werd samen met andere spullen aangetroffen bij Kvænflåget.

Deze kleine berg ligt in de buurt van Bodø, het stadje waar Kamphuis in een hotel verbleef. De cybersecurity-expert wordt sinds 20 augustus vermist. 

Arjen is voor het laatst gezien in het noorden van Noorwegen, op 20 augustus bij Bodø. Zo'n 50 kilometer verderop zijn op 12 september spullen van hem gevonden. Zijn telefoon maakte op 30 augustus contact met een zendmast in het zuiden. Arjen is voor het laatst gezien in het noorden van Noorwegen, op 20 augustus bij Bodø. Zo'n 50 kilometer verderop zijn op 12 september spullen van hem gevonden. Zijn telefoon maakte op 30 augustus contact met een zendmast in het zuiden.

Trein naar Rognan

Op verschillende locaties in Noorwegen zijn spullen gevonden die van de Amsterdammer zijn. De Noorse politie denkt dat Kamphuis mogelijk de trein naar Rognan heeft genomen. 

Dat plaatsje ligt niet ver van de plek waar het identiteitsbewijs is aangetroffen. Nederlandse politiemensen zijn naar Noorwegen afgereisd om te helpen. 

De familie van Kamphuis is blij dat er zeer uitgebreid wordt gezocht naar Kamphuis. "Ze zijn nu in een groter gebied aan het zoeken. Er zijn ook drie verschillende diensten bezig met de zaak. We zijn er blij mee en hebben het gevoel dat er hard aan wordt gewerkt om hem te vinden'', zegt een woordvoerster van de familie. "Er zijn op dit moment een hoop open vragen, we houden ook daarom ook zeker goede hoop.''  

`