Ga naar de inhoud
Nederland

Restaurants vrezen schade door onthullen viezigheid

(Archieffoto) Beeld © iStock

Veertien restaurants die in 2015 onder verscherpt toezicht stonden voor overtreding van de regels rond hygiëne en voedselveiligheid, vinden dat ze onnodig beschadigd worden als ze met naam en toenaam worden genoemd door RTL Nieuws.

Ze hebben daar vandaag bij de kortgedingrechter in Amsterdam een stokje voor proberen te steken. Vooral Chinese restaurants verzetten zich bij het kort geding tegen openbaarmaking. En dat is niet zo gek, zegt verslaggever Siebe Sietsma. "Chinese restaurants zijn oververtegenwoordigd in het bestand van notoire overtreders."

Geheim

RTL Nieuws heeft om de gegevens gevraagd met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur, de Wob. Totdat de rechter uitspraak heeft gedaan, blijven de rapporten in elk geval nog geheim. De namen van de restaurants maakt RTL Nieuws niet openbaar voordat de rechter heeft gesproken.

Aanvankelijk zouden 15 restaurants die zich beschadigd voelden de stap naar de rechter maken, maar één restaurant heeft zich op het laatste moment teruggetrokken. De rechtbank doet op donderdag 8 september uitspraak.

Meer op rtlnieuws.nl:
Vijftien restaurants blokkeren openbaarmaken inspectierapport