Ga naar de inhoud
Zaak-Verstappen

Jos B. kiest 'zeer ervaren' advocaat Gerald Roethof

Gerald Roethof. Beeld © ANP

Jos B. heeft Gerald Roethof als advocaat gevraagd, een bekende strafpleiter. Dat heeft Roethof gisteravond desgevraagd aan RTL Nieuws bevestigd.

Roethof was onder andere advocaat van de ex-vriendin van Mitch Henriquez, de man die in juni 2015 bij een muziekfestival in het Haagse Zuiderpark door vijf agenten hardhandig werd aangehouden en een dag later overleed. Twee betrokken agenten werden later veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden.

Ook verdedigde Roethof de mannen die ervan verdacht werden in 2017 een homostel in Arnhem te hebben mishandeld. Vier verdachten werd in deze zaak uiteindelijk veroordeeld tot werkstraffen van 80 tot 160 uur.

Eindelijk
Zie ook:
Eindelijk gepakt: hoe Jos B. 20 jaar lang de dans ontsprong

Volgens RTL Nieuws-verslaggever Jeroen Wetzels is Roethof een zeer ervaren advocaat die al jaren meeloopt.

Geen commentaar

Er zijn beperkingen opgelegd door het Openbaar Ministerie aan Jos B. "Dat betekent dat ik als advocaat verder geen toelichting mag geven", zegt Roethof tegen RTL Nieuws. "Ondanks dat de zaak al zo lang speelt, is het onderzoek nog in volle gang en is het voor mij op dit moment niet toegestaan verder commentaar te geven."

Peter R. de Vries noemt Roethof een 'ervaren strafpleiter'. "Een man die gepokt en gemazeld is en die goed weet hoe je met dit soort zaken moet omgaan."

Eerste beelden; Jos B. komt aan op Schiphol

Jos B. kwam aan het eind van de middag aan op Schiphol.

Jos B. kwam eind van de middag aan in Nederland. De man die ervan verdacht wordt betrokken te zijn geweest bij de dood van Nicky Verstappen, landde rond 17.00 uur met een klein vliegtuig op Schiphol.

B. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de elfjarige Nicky Verstappen, twintig jaar geleden op de Brunssummerheide. Hij zat in afwachting van zijn uitlevering aan Nederland vast in een Spaanse cel. B. was bereid mee te werken aan een verkorte procedure voor zijn uitlevering.

De 55-jarige verdachte uit Simpelveld werd 26 augustus aangehouden in een afgelegen gebied op circa 50 kilometer van Barcelona. Dat gebeurde na een tip van iemand die hem had herkend van foto's. B. zat daar al meerdere maanden afwisselend in een tentje en in een huis met dakloze mensen.