Onweer op komst

Vanmiddag code geel vanwege onweer en veel neerslag

04 september 2018 10:19 Aangepast: 04 september 2018 14:41
Regen, regen en nog eens regen. Beeld © ANP

Het KNMI heeft voor vanmiddag in grote delen van het land code geel afgegeven in verband met de kans op onweersbuien en lokaal veel neerslag.

Halverwege de middag is er in het midden en zuiden van het land kans op onweer met plaatselijk veel neerslag in korte tijd. De waarschuwing geldt voor de provincies Noord- en Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Brabant, Limburg, Gelderland en Utrecht.

Twee warme dagen

Het wordt vandaag (zomers) warm met temperaturen tussen 22 graden aan zee en 27 graden in het oosten en noordoosten, meldt Buienradar. Ook vanavond blijft de kans op een regen- of onweersbui bestaan, en het blijft vrij warm.

Waarom het nooit veel warmer wordt dan 40 graden:

Het was een van de heetste zomers ooit in Nederland. Maar warmer dan 40 graden zal het hier niet worden, zegt weerman Dennis Wilt

Morgen nog flink warm

Ook morgen wordt het nog flink warm, al is het overwegend bewolkt. De temperatuur komt uit tussen 22 graden langs de kust en 26 of 27 graden in het oosten van het land. In het zuiden kunnen weer flinke regen- of onweersbuien vallen.

Vanaf donderdag wordt het een stuk frisser. Wisselvalligheid is troef. Vrijdag wordt het in het binnenland niet warmer dan 18 graden. Daarna kruipt de temperatuur weer langzaam omhoog. Op zondag wordt de 20 graden weer aangetikt. 

Bekijk hier waar de buien vallen:

`