Nederland

Rugzak neergeschoten verdachte Amsterdam Centraal onderzocht

31 augustus 2018 15:21 Aangepast: 03 september 2018 00:15
Beeld © ANP

De politie heeft vlak na het neerschieten van de verdachte van een steekpartij op Amsterdam CS de rugzak onderzocht die deze man bij zich had.

Volgens een woordvoerder van de politie is uit dat onderzoek gebleken dat de verdachte geen verdachte spullen in de tas had zitten.

Gevraagd naar de toedracht, stelt de woordvoerder dat de politie vooralsnog alle scenario's openhoudt in afwachting van verder onderzoek.

Volgens de woordvoerder liep de man in de westbuis van het CS. "Er is op enig moment tumult ontstaan. Daarbij heeft deze man twee mensen gestoken. Vervolgens liep hij weg, met het mes in zijn hand. De politiemensen hebben hem daarop neergeschoten."

Verwondingen lijken mee te vallen

De verdachte is gewond geraakt, afgevoerd naar een ziekenhuis en aangehouden. Ook de slachtoffers van het steekincident worden in een ziekenhuis behandeld. Hun verwondingen lijken mee te vallen.

De Amsterdamse stadszender AT5 meldt dat twee personen ruzie kregen op het perron. Die ruzie liep uit in een steekpartij. Behalve de verdachte raakten twee mensen gewond. De drie zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Treinverkeer stilgelegd

Amsterdam CS werd op last van de politie afgesloten. Het treinverkeer van en naar Amsterdam werd stilgelegd. Inmiddels is het station weer vrijgegeven. Ook het treinverkeer is weer opgestart. 

Een ooggetuige zegt tegen RTL Nieuws dat er grote paniek heerste. "Toen ik de roltrap afliep, zag ik iedereen rennen. Er werd tweemaal geschoten. Toen verstopte ik me achter een muurtje, omdat ik bang was dat de dader om zich heen zou gaan schieten. Er lag een man op de grond. Er was heel veel paniek, iedereen rende alle kanten op."

De rijksrecherche onderzoekt, zoals gebruikelijk, het schieten door de politie.

Paniek op Amsterdam Centraal

Na een steekincident heeft de politie een man neergeschoten op Amsterdam Cnetraal.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore