Ga naar de inhoud
Nederland

Amsterdamse imam roept moslims op: 'Bescherm Wilders'

Yassin Elforkani preekt vrijdag in de Blauwe Moskee. Beeld © ANP (Archieffoto)

De Amsterdamse imam Yassin Elforkani heeft via Twitter alle moslims opgeroepen om Geert Wilders te beschermen. Wilders ligt onder vuur vanwege zijn cartoonwedstrijd over de profeet Mohammed. Elforkani: "Laten we onze emoties loslaten."

De cartoonwedstrijd, die de PVV-leider later dit jaar wil organiseren in de Tweede Kamer, leidde al tot vele doodsbedreigingen aan Wilders zijn adres. Gisteren gingen daarnaast honderden Pakistanen in verschillende Pakistaanse steden de straat op om te protesteren tegen de wedstrijd. Dinsdag werd in Den Haag een Pakistaan (26) aangehouden omdat hij Wilders zou willen vermoorden.

'Barmhartig met Wilders omgaan'

De imam vraagt Nederlandse moslims nu om Wilders te beschermen. "In verschillende verzen in de Koran wordt mij gevraagd barmhartig om te gaan met mensen die jou aanvallen", schrijft hij. "De profeet ging barmhartig om met mensen die hem zelf uitscholden. Het beste is dus om de profeet te volgen."

Elforkani vraagt moslims dan ook om hun emoties los te laten. Morgen zal de imam een preek geven in de moskee Centrum de Middenweg in Rotterdam om meer uitleg te geven. 

Reisadvies Pakistan aangescherpt

Door de grote ophef in Pakistan heeft het ministerie van Buitenlandse Zaken het reisadvies aangescherpt. Nederlandse reizigers wordt geadviseerd om betogingen en drukke plaatsen in het land te vermijden. 

Protesten in Pakistan om cartoonwedstrijd Wilders

Twee kleine extreem-islamistische partijen hebben in Pakistan protesten georganiseerd tegen Nederland.

Daarnaast sprak minister Blok gisteren met zijn Pakistaanse collega over de beveiliging van de Nederlandse ambassade in Islamabad.

Meer op rtlnieuws.nl: