Ga naar de inhoud
Nederland

Jos B. verzet zich niet tegen uitzetting, binnen tien dagen uitgeleverd aan Nederland

Jos B., de verdachte in de zaak Nicky Verstappen, wordt uitgeleverd aan Nederland. Dat heeft de Spaanse rechter besloten. B. werd vandaag verhoord door een Spaanse onderzoeksrechter over onder meer zijn uitlevering. B. is akkoord gegaan met de versnelde procedure.

RTL-verslaggever Geert Gordijn is bij de commune waar Jos B. verbleef voordat hij werd opgepakt. Gabriel, een van de mensen uit de commune, vertelde dat Jos B. er de afgelopen drie maanden als vrijwilliger had gewerkt.

Commune

De tip die naar Jos B. leidde, kwam van een jongen die ook een tijd in de commune had gewoond, maar er inmiddels niet meer woont. Volgens de bewoners aldaar sliep hij in een hangmat en was hij niet 'heel vreemd, maar ook niet heel normaal'.

De 55-jarige verdachte uit Simpelveld werd gistermiddag aangehouden in een afgelegen gebied op circa 50 kilometer van Barcelona. B. wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de elfjarige Nicky Verstappen uit Heibloem.

Politie na arrestatie Jos B.: 'We zijn heel opgelucht' 

De politie en het OM zijn opgelucht dat Jos B. is opgepakt.

Jos B.

De politie verspreidde op grote schaal de (volledige) naam en foto van Jos B. nadat bekend was geworden dat hij verdachte is in de zaak-Nicky Verstappen. Een oude, geruchtmakende zaak waar terecht veel (media-)aandacht voor is. RTL Nieuws besloot toen de volledige naam en beeltenis van de man te gebruiken. Nu hij als verdachte is aangehouden en vastzit, heeft RTL Nieuws besloten niet langer de naam voluit te noemen, en hem te behandelen als andere verdachten van een strafbaar feit.

Meer op rtlnieuws.nl: