Ga naar de inhoud
Nederland

Spaanse politie verspreidt beelden aanhouding Jos B.

Beeld © Policia Nacional Interior

De Spaanse politie heeft beelden van de aanhouding van Jos B. op Twitter gedeeld. Te zien is hoe de verdachte van de moord op Nicky Verstappen met handboeien om in een politieauto wordt gezet.

Bekijk hier de beelden van de aanhouding:

De Spaanse politie heeft de beelden op Twitter verspreid.

De politie en het OM zijn opgelucht dat Jos B. is opgepakt. "We gaan ons nu focussen op de uitlevering", zei de Limburgse politiechef Ingrid Schäfer-Poels tijdens een persconferentie. Hoelang het gaat duren voordat de man wordt uitgeleverd, is nog niet bekend.

Gouden tip

Tussen de 1500 tips die de politie binnenkreeg, zat ook de gouden tip. De man die de politie tipte over de verblijfplaats van B. had hem al meerdere keren gezien en gesproken, nog voordat bekend was dat hij verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen. "Hij zat in een tentje in het bos, vlak bij een huis dat al jaren wordt bezocht door meerdere mensen", zei de man tegen De Telegraaf. "Het is een soort commune, waar ik zelf ook lange tijd heb gewoond.''

Volgens het Spaanse ministerie van Binnenlandse Zaken werd hij gepakt op een heuvel in de buurt van Castellterçol, toen hij hout aan het hakken was. Onder de eigendommen van B. vond de politie gedroogd voedsel, een boek over eetbare planten, visspullen, laarzen, bergkleding en allerlei batterijen.

Oude vriend

Afgelopen woensdag maakten politie en justitie na DNA-onderzoek bekend Jos B. als verdachte te zien, maar de man was sinds februari spoorloos. Sinds juni werd er al naar B. gezocht. Erik van 't Padje is een oude vriend van B. en hielp de politie met de zoektocht. 

Jos B.

Vorige week verspreidde de politie op grote schaal de naam en foto in de zaak van Nicky Verstappen. Een oude, geruchtmakende zaak waar terecht veel (media-)aandacht voor is. RTL Nieuws heeft toen ook besloten om de volledige naam en beeltenis van de man te gebruiken. Nu de man als verdachte is aangehouden en vast zit, heeft RTL Nieuws besloten niet langer de naam voluit te noemen, en hem te behandelen als andere verdachten van een strafbaar feit.

Meer op rtlnieuws.nl: