Ga naar de inhoud
Nederland

Vriend Jos B. hielp politie bij zoektocht: 'Dit is waanzinnig'

Erik van 't Padje. Beeld © RTL Nieuws

"Het is voor mij ook fantastisch mooi nieuws dat er een einde komt aan de zoektocht." Dat zegt Erik van 't Padje, een oude vriend van Jos B. Hij hielp mee met het zoeken naar de man die verdacht wordt van betrokkenheid bij de moord op Nicky Verstappen.

Vanmiddag werd B. opgepakt in Spanje, in de buurt van Barcelona. Van 't Padje hielp de politie onder meer door in te loggen op de accounts van Jos B. op bushcraftfora- en websites. Daar zag hij dat B. plannen had om naar Spanje af te reizen. Hij had geen aanwijzingen om te denken dat B. naar Barcelona zou gaan. 

ZIE OOK: Politie: Jos B. aangehouden in Spanje

'Hij kan zijn verhaal doen'

"Heel veel mensen hebben heel hard gewerkt om hem te vinden. Dit is echt waanzinnig. Het meest blij ben ik voor de ouders van Nicky Verstappen. Degene die een 100 procent DNA-match heeft, kan nu zijn verhaal doen", zegt Van 't Padje.

Van 't Padje heeft wel even gedacht dat ze B. misschien niet meer levend zouden vinden. "Na de personferentie heb ik wel even gedacht dat als hij dat meekreeg, dat hij zichzelf iets aan zou doen. Ik had gehoopt dat hij dan alsnog uitleg zou geven in een brief."

Verklaring

Nu B. is aangehouden, hoopt Van 't Padje dat er duidelijkheid komt. "Hij moet nu een verklaring afleggen, daar is absoluut de hoop op gericht. Hij heeft twintig jaar rondgelopen. Nu moet hij praten. Was het een ongeluk, is het expres gebeurd? Niemand weet het.

'Jos heeft plan om iedereen om de tuin te leiden'

Volgens een kennis, heeft Brech ongetwijfeld een uitgebreid plan bekokstoofd om van de radar te verdwijnen.

Meer op rtlnieuws.nl: