Ga naar de inhoud
Nederland

Politie: Jos B. aangehouden in Spanje

Jos B.

Jos B., de man die gezocht werd voor betrokkenheid bij de dood van Nicky Verstappen, is aangehouden. Dat heeft de politie zojuist bekendgemaakt.

Hij werd vanmiddag opgepakt in Spanje. Hij werd opgespoord na een tip van een Nederlandse getuige, die aangaf dat hij B. had herkend aan de hand van de vele foto's die deze week zijn verspreid.

Hij werd 'zo'n 50 à 60 kilometer' van de Spaanse stad Barcelona in een veld in de kraag gevat door de Spaanse politie. Hij woonde afwisselend in een tentje en in een verlaten huis met andere dakloze mensen, meldt misdaadverslaggever Peter R. de Vries, die zich al jaren met de zaak bezighoudt. 

Wie is deze man?

Nog niets gezegd

B. zou nog niets gezegd hebben tegen de Spaanse politie. Hoe snel hij aan Nederland kan worden uitgeleverd, hangt volgens De Vries af van de mate van zijn medewerking.

"Het hangt ervan af of hij instemt met de uitlevering. Als hij zich ertegen verzet, dan moet de rechter erover oordelen. Eventueel verzet kan er dus toe leiden dat het wat langer zal duren." 

ZIE OOK: 'Uitlevering Jos Brech kan wel weken duren'

Gezocht sinds woensdag

De zoektocht naar B. werd afgelopen woensdag bekendgemaakt. Hij was eerder dit jaar door zijn familie als vermist opgegeven. Vanwege de vermissing waren spullen van hem voor DNA-onderzoek naar het NFI gestuurd. Vervolgens bleek er een DNA-match te zijn. B.'s naam stond in het dossier-Verstappen omdat hij ooit was gehoord als passant.

Als vermist opgegeven

B. had tegen zijn familie gezegd dat hij een lange wandeltocht in de natuur zou gaan maken, maar hij was daarvan niet teruggekeerd. 

De politie bedankt iedereen die heeft meegeholpen bij de zoektocht:

Meer op rtlnieuws.nl:

Jos B.

De politie verspreidde op grote schaal de (volledige) naam en foto van Jos B. nadat bekend was geworden dat hij verdachte is in de zaak-Nicky Verstappen. Een oude, geruchtmakende zaak waar terecht veel (media-)aandacht voor is. RTL Nieuws besloot toen de volledige naam en beeltenis van de man te gebruiken. Nu hij als verdachte is aangehouden en vastzit, heeft RTL Nieuws besloten niet langer de naam voluit te noemen, en hem te behandelen als andere verdachten van een strafbaar feit.