Nederland

'Ook vader van Yvo T. gezocht na doodschieten agent in Spa'

26 augustus 2018 19:37 Aangepast: 28 augustus 2018 13:44
De Belgische koning Filip bezocht vanmiddag het getroffen politiekorps Beeld © ANP

De Belgische politie is op zoek naar zeker nog één Nederlander voor betrokkenheid bij de dood van een politieagent vannacht in het Belgische Spa. De agent werd doodgeschoten vanuit een taxi, waarin drie Nederlanders zaten.

De Vlaamse omroep VTM meldt dat de politie zeker nog op zoek is naar één van die inzittenden: de vader van de al gepakte Yvo T, die een van de drie personen in de taxi was. Dat ook de derde inzittende van de taxi gezocht wordt, ligt voor de hand, maar wil de politie niet bevestigen. Het is niet duidelijk wie de schutter was. De taxichauffeur is verhoord, maar kon niks vertellen. Hij is in shock en alles gebeurde achter zijn rug.    

Speurhonden zoeken naar wapen

Sowieso wil de politie heel weinig details naar buiten brengen of vragen beantwoorden. Zo is ook niet duidelijk of het moordwapen al is gevonden. De politie heeft daar de hele dag in ruime omgeving met speurhonden naar gezocht. 

Wel kwam er vanavond een korte verklaring, waarin stond dat het verhoor van Yvo T. vanmiddag 'abrupt' werd afgebroken. Een reden daarvoor werd niet gegeven. De Nederlander was gewond toen hij vanmorgen in een bos in de buurt werd gevonden en aangehouden. Hij was waarschijnlijk in zijn buik geschoten bij de schotenwisseling met de politie vannacht. 

Een ooggetuige vertelt: 

Onder invloed

Ook nieuw is de informatie dat Yvo T. bij zijn aanhouding onder invloed was.

Wat er vannacht in het uitgaanscentrum van Spa is gebeurd, blijft nog erg onduidelijk. Vast staat dat de politie werd opgeroepen na een ruzie bij een café, waar de de drie Nederlanders niet binnen werden gelaten. De agenten onderschepten vervolgens een taxi, waarin de drie zaten. 

Toen stapte een van hen uit de taxi en schoot de agent door het hoofd, waarna agenten terugschoten.  

Meer op rtlnieuws.nl:
Agent doodgeschoten in Spa, Nederlander opgepakt na klopjacht

`