Nederland

Herfstachtige weer voorbij, dinsdag weer boven de 20 graden

25 augustus 2018 23:07
Toeristen in de regen in Amsterdam. Beeld © ANP

Zo hebben we maanden een tekort aan regen, en zo komt het opeens met bakken uit de hemel. In de afgelopen 24 uur viel bijna net zoveel regen als normaal in de hele maand augustus.

Maar aan het natte, bijna herfstachtige weer komt een einde. Volgens Buienradar komt er tijdelijk weer wat rust in de atmosfeer. "Er volgt zelfs opnieuw een aantal warme dagen." Maar helemaal droog houden we het niet.

Tussen de 18 en 21 graden

Morgenochtend laat de zon zich al meteen van zijn goede kant zien. In het uiterste noorden kan nog een enkele bui vallen, maar de rest van het land houdt het droog. Toch trekt 's middags bewolking vanaf zee het land binnen met hieruit tegen de avond aan de kust wat regen. De temperatuur komt morgen wel al wat hoger uit: het wordt tussen de 18 en 21 graden. 

De dagen erna blijft het eerst nog even wisselvallig, maar wordt het niet meer zo koud als zaterdag: maandag wordt het zo'n 19 graden. Dinsdag verloopt droog met geregeld zon. Lokaal wordt het dan alweer 24 graden. Ook op woensdag ligt de temperatuur tussen de 20 en 25 graden, al kunnen er dan opnieuw een aantal stevige buien vallen. 

Bekijk de actuele buienradar:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore