Nederland

Seksclub dicht na aantreffen 12-jarig meisje

25 augustus 2018 13:49 Aangepast: 25 augustus 2018 15:01
Archieffoto Beeld © iStock

Een seksclub in Hengelo is gesloten, nadat de gemeente een 12-jarig meisje aantrof. "Het meisje moest afspraken maken en contact onderhouden met klanten", zegt burgemeester van Hengelo Sander Schelberg tegen regionale krant Tubantia.

"We kregen informatie over de aanwezigheid van een kind en tijdens een controle werd het meisje aangetroffen", zegt de burgemeester tegen de krant. Hij noemt het 'absoluut onacceptabel'. "Dit is geen plek waar je een kind laat verblijven."

Dochter van een prostituee

Het meisje zou een dochter zijn van één van de sekswerkers die in het privéhuis werkte. Haar moeder zou geen Nederlands spreken en daarom moest het meisje helpen bij het maken van afspraken. 

De burgemeester benadrukt dat het meisje zelf niet in de prostitutie werkte. 

Woede

De eigenaresse van de club is woedend. "Er was inderdaad een kind in mijn zaak. Ze had daar niet mogen zijn", zet ze. "Maar ik was zelf niet aanwezig en een klusjesman heeft haar, samen met haar moeder en een derde vrouw binnengelaten."

Donderdag kreeg het privéhuis een brief. Over twee weken moet de club gesloten zijn. Het meisje staat onder toezicht van jeugdzorg.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore