Nederland

Klaas Otto ontkent ook op tweede zittingsdag alles

24 augustus 2018 12:50 Aangepast: 24 augustus 2018 13:20
No Surrender-oprichter Klaas Otto Beeld © ANP

De rechtszaak tegen No Surrender-oprichter Klaas Otto is tot nu toe één groot welles-nietesspel. Otto blijft ook op de tweede zittingsdag alle aantijgingen tegen hem ontkennen.

Vandaag gaat het om witwasverdenkingen: Otto zou via zijn autobedrijven zo'n 1,4 miljoen euro hebben witgewassen. Niets van waar, zegt Otto. Het gaat volgens hem onder meer over leningen over en weer. Iemand vroeg hem bijvoorbeeld om 140.000 euro te beheren.

Netjes terugbetaald

"Deze man was verslaafd aan de cocaïne", zegt Otto. Uit angst dat hij alles aan drugs zou opmaken, vroeg hij Otto het geld te bewaken. Het bedrag is later volgens Otto netjes terugbetaald, toen deze man niet meer verslaafd was.

Gisteren weersprak de Brabander ook alle beschuldigingen en wees hij naar anderen. Hij wordt verdacht van onder meer brandstichting, witwassen, afpersing en bedreiging. Dinsdag worden de strafeisen tegen hem en medeverdachte Janus de V. verwacht.

Otto zit niet meer vast. Afgelopen april kwam hij op vrije voeten na een voorarrest van ruim anderhalf jaar.

Ruzie op publieke tribune

Vanmorgen was er nog wat commotie op de publieke tribune. Toen werd de vordering van Danny van der G. behandeld. Hij had aangifte gedaan tegen Otto van mishandeling, bedreiging en afpersing. Hij vorderde een kleine drie ton van Otto, onder meer voor de auto's en speedboot die Otto van hem zou hebben gestolen en gederfde inkomsten omdat hij niet kon werken nadat hij door Otto in elkaar zou zijn geslagen. 

Toen het publiek dat voor Van der G. was gekomen de tribune verliet, werd er geschreeuwd door het gevolg van Otto. De rechtbankbodes wisten dat snel te sussen.

Meer op rtlnieuws.nl:
'Rico Verhoeven riep Klaas Otto tot de orde'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore