Ga naar de inhoud
Nederland

Ruim 1000 tips in onderzoek Nicky Verstappen

Nicky Verstappen. Beeld © Politie

De politie heeft ruim 1000 tips ontvangen in het onderzoek Nicky Verstappen.

Het grootste deel, zo’n 900 tips, is binnengekomen via het speciale telefoonnummer dat de politie opengesteld heeft.

De politie meldt dat er nog steeds veel telefoontjes met tips binnenkomen. 75 procent van de ruim 1000 tips gaat over de mogelijke verblijfplaats van Jos Brech, of over mensen die denken hem nog gezien te hebben. 

Politie heeft opsporingsbericht in 5 talen verspreid:

Het speciale telefoonnummer van de politie in Limburg (088 – 16 88 999) is tot 31 augustus van 8.00 uur ’s morgens tot 22.00 uur ’s avonds bereikbaar. Van alle tips die binnenkomen wordt onderscheid gemaakt in spoedtips, en tips die later worden bekeken. "Alle tips worden serieus opgepakt en onderzocht", meldt de politie.

Jos Brech

De 11-jarige Nicky werd in augustus 1998 tijdens een jeugdkamp op de Brunssummerheide dood gevonden.

Op de kleding van het jongetje werden destijds DNA-sporen gevonden van een onbekende man. Sinds woensdag is bekend van welke man: de nu 55-jarige Jos Brech. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van Nicky, maar is nog niet gevonden.

Dit is verdachte Jos Brech

Jos Brech wordt sinds april dit jaar vermist.

Jos Brech is een ervaren bushcrafter. Hij beheerst allerlei technieken waarmee hij kan overleven in de natuur. Dat maakt de zoektocht naar hem erg lastig. Ten tijde van de dood van Nicky Verstappen woonde Brech in Simpelveld. Later verhuisde hij naar het Groningse Veendam. Vorig najaar vertrok hij voor een wandelvakantie naar Frankrijk. Daarvan keerde hij niet meer terug.