Ga naar de inhoud
Nederland

Grote doorbraak in zaak-Nicky Verstappen: 'Strijd van twintig jaar wordt beloond'

Nicky Verstappen. Beeld © Politie

In het onderzoek naar de dood van Nicky Verstappen is een belangrijke doorbraak bereikt. Om 12.00 uur vanmiddag houdt de politie een persconferentie op het bureau in Maastricht.

"Een strijd van twintig jaar... wordt toch beloond! Today is the day!", schrijft misdaadverslaggever Peter R. de Vries op Twitter.

Wat de politie precies bekend gaat maken is onduidelijk. De familie van Nicky, het Nederlands Forensisch Instituut (NFI), Openbaar Ministerie en De Vries zullen vanmiddag in Maastricht aanwezig zijn. De persconferentie is te volgen op onze site.

Nicky Verstappen verdween in de nacht van 9 op 10 augustus 1998 tijdens een zomerkamp op de Brunssummerheide. De volgende avond werd zijn lichaam vlakbij het kamp gevonden.

Verwantschapsonderzoek 

De doorbraak betekent mogelijk dat een DNA-match is gevonden in het grootste DNA-verwantschapsonderzoek dat ooit in Nederland is gehouden. Daarbij hebben meer dan 15.000 mannen DNA afgestaan.

Zo werkt het DNA-verwantschapsonderzoek

Met een DNA-verwantschapsonderzoek werd gezocht naar de moordenaar van de 11-jarige Nicky Verstappen, die in 1998 om het leven kwam. Maar hoe werkt zo'n onderzoek?