Nederland

Automobilist rijdt met gasflessen in auto expres in op gemeentehuis Lingewaard

22 augustus 2018 07:00 Aangepast: 22 augustus 2018 08:05
Beeld © Roland Heitink/Persbureau Heitink

Een automobilist is overleden nadat hij met opzet was ingereden op het gemeentehuis van Lingewaard in het Gelderse Bemmel.

Direct nadat de auto het pand had geramd, brak er brand uit. Volgens de brandweer zijn er twee gasflessen gevonden in de auto. De gasfles die op de bijrijdersstoel lag, is ontploft, wat de oorzaak van de brand lijkt te zijn. "Het is niet zeker, maar wel erg waarschijnlijk", zegt een woordvoerder.

Ravage: automobilist rijdt doelbewust gemeentehuis Lingewaard in:

De eerste beelden na het incident

Geen terreurdaad

De bestuurder overleed ter plaatse. Deze persoon is het enige slachtoffer van het incident. Over een mogelijk motief is nog niets bekend. De politie heeft het beeld nog niet compleet, maar zegt wel een 'stevig vermoeden' te hebben over de bestuurder.

Als dat vermoeden klopt, dan lijkt het inderdaad niet te gaan om een terreurdaad, zegt een woordvoerster van de politie. Of de persoon in kwestie bekendstond als verward of op een andere manier in beeld was bij instanties, kon ze nog niet zeggen.

 

Schade

De brand was rond 03.00 uur onder controle. De auto, het vuur, de rook en het bluswater hebben wel voor ernstige schade gezorgd. Daarom gaat het gemeentehuis vandaag niet open.

De politie is ter plekke bezig met onderzoek naar het voorval. De brandweer probeert om zo snel mogelijk alle rook uit het gebouw te krijgen, om de schade te beperken.

Meer op rtlnieuws.nl:
Auto rijdt in op gemeentehuis Lingewaard: 'Gelinkt aan recente dreiging'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`