Nederland

Zwangere Marissa aangevallen door hond: 'Het bloed spoot eruit'

21 augustus 2018 18:50 Aangepast: 21 augustus 2018 19:08
Marissa moest zwaargewond naar het ziekenhuis nadat ze werd aangevallen door een hond. Beeld © Marissa de Lange

Marissa de Lange (20) wist niet wat ze meemaakte toen de American Stafford van een vriendin haar plotseling aanviel. De hond greep haar bij haar hoofd, liet niet meer los en trok haar door de woonkamer. Marissa dacht maar aan één ding: haar zoontje in haar buik beschermen.

De 20-jarige Marissa uit Kampen dacht dit weekend gewoon even een oude vriendin te bezoeken. Toen ze binnenkwam, liet ze de American Stafford even aan haar handen snuffelen zoals ze wel vaker deed bij de viervoeter.

'Hij ging alle kanten op'

Ze liep vervolgens naar de keuken om haar handen te wassen, waarna het helemaal fout ging. "De hond greep me bij mijn achterhoofd, ik had totaal geen idee wat er gebeurde. Ik draaide me om, maar de hond liet niet los. Hij schudde met zijn hoofd en ik ging alle kanten op."

Marissa viel op de grond en de hond beet in haar kaak. "Ik was totaal niet meer met mezelf bezig en probeerde alleen maar mijn buik te beschermen. Ik ben 22 weken zwanger en ik hoopte dat er niets met mijn zoontje zou gebeuren."

'Ik bloedde gigantisch'

Miniatuurvoorbeeld

Ze schreeuwde inmiddels zo hard als ze kon en probeerde de deur naar de tuin open te krijgen. Dat lukte en de hond rende naar buiten. "Ik vluchtte naar de badkamer en deed snel de deur op slot. Inmiddels bloedde ik gigantisch. Het spoot uit mijn hoofd, mond, armen."

Marissa werd zwaargewond afgevoerd naar het ziekenhuis. Daar moesten haar haren worden afgeknipt, kreeg ze zo'n dertig hechtingen in haar hoofd en zeven hechtingen in haar arm. "Maar gelukkig was mijn zoontje ongedeerd."

'Herken mezelf niet meer'

Inmiddels ligt Marissa niet meer in het ziekenhuis, maar veilig op de bank bij haar vader. De 'horrorfilm' speelt nog constant in haar hoofd. "Het was echt verschrikkelijk. Ik wil ook niet naar mezelf kijken in de spiegel. Dat heb ik nu een keer gedaan, maar ik herken mezelf gewoon niet. Het zal heel lang duren voordat ik ben hersteld."

En hoe het met de American Stafford is afgelopen? "Die is in beslag genomen en er wordt nu een week lang naar hem gekeken of hij vals is of niet. Als dat uit testen blijkt, dan wordt hij misschien afgemaakt. Ik hoop echt dat dat gebeurt, want dit blijft vast niet bij één aanval."

Meer op rtlnieuws.nl:

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore