Nederland

Familie Nouri geeft interview: 'Er is een vorm van communicatie'

18 augustus 2018 23:49 Aangepast: 19 augustus 2018 13:16
Ajax erkent de volledige aansprakelijkheid voor het incident waarbij Abdelhak Nouri hersenschade opliep. Beeld © ANP

De gezondheidssituatie van Abdelhak Nouri (21) kent op neurologisch vlak een kleine vooruitgang ten opzichte van een paar maanden geleden. Er is een vorm van communciatie via de wenkbrauwen of de mond van de voetballer. Dat zegt de broer van Nouri in een interview met de NOS.

"Als ik het ga vergelijken met voorheen, dan gaat het op dit moment veel beter. Zijn neurologische status is beter dan maanden geleden", zegt Abderrahim Nouri. Hij is de oudste broer van Nouri. NOS Sport had een interview met de familie.

"Lichamelijk is het wel moeilijk. Er is achteruitgang. Dat is puur omdat hij niet beweegt. Hij is bedlegerig."

Weerstand heel laag

Nouri kreeg 13 maanden geleden een hartstilstand in een oefenduel waarbij hij ernstige en blijvende hersenschade opliep en al maanden in coma ligt. De broer vertelt dat Nouri weleens uit bed komt, om in zijn rolstoel te gaan zitten. "Dat is soms moeilijk, en soms gaat dat goed. Zijn weerstand en immuunsysteem zijn heel laag. Er zijn veel ups en downs."

De broer vertelt dat de situatie heel zwaar is voor Nouri en de familie. 

Communicatie mogelijk

Er is een vorm van communicatie mogelijk. Dat was al eerder bekend. "Sinds december is zijn bewustzijn wat beter en is er een vorm van communicatie mogelijk. Hij werd steeds meer wakker. Als je hem iets vraagt, dan bevestigt hij dat via zijn mond of wenkbrauwen".

Ajax heeft in juni de volledige aansprakelijkheid erkend voor het incident. De club bevestigt dat op het veld niet goed is opgetreden nadat Nouri buiten bewustzijn was geraakt.

Morgenavond zal de NOS het interview rond 18.30 uur uitzenden. Met het interview hoopt de familie rust te krijgen.

Advocaat familie Nouri: band met Ajax wordt tenietgedaan

 

RTL Nieuws

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore