Nederland

56 verwaarloosde honden gevonden: 'Ze lagen in hun eigen uitwerpselen'

18 augustus 2018 14:43 Aangepast: 19 augustus 2018 10:50
Enkele verwaarloosde honden. Beeld © Dierenbescherming

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming heeft in de regio IJsselland 56 verwaarloosde fokhonden gevonden die in hun eigen vuil lagen. De eigenaar heeft een proces-verbaal gekregen.

Ook kreeg hij de opdracht om de hokken deze week goed schoon te maken. Volgens de inspectiedienst is dat inmiddels gebeurd. De dieren zitten er nog altijd.

Honden in eigen uitwerpselen

Een deel van de honden zat in het donker op vervuild beton in de eigen uitwerpselen. "Overal hing een sterke ammoniaklucht. Een aantal honden had een vervilte en vervuilde vacht", schrijft de Dierenbescherming. "Tijdens de controle werden ook grote hoeveelheden brood en te warm opgeslagen kippenvlees aangetroffen, wat tot diervoeder werd verwerkt."

Miniatuurvoorbeeld

Een deel van de honden zat in het donker op vervuild beton in de eigen uitwerpselen. (Foto: Dierenbescherming)

Tijdens het onderzoek vonden inspecteurs in samenwerking met de dierenpolitie onder meer Zwitserse herders en labradors in 'erbarmelijke omstandigheden'.

Hij kon het werk niet aan

De verdachte heeft jarenlang met anderen legaal als hondenfokker gewerkt, maar werkt nu alleen. Volgens een woordvoerder kon hij het werk in zijn eentje duidelijk niet aan. Bovendien bleek hij niet over de benodigde papieren te beschikken.

Meer op rtlnieuws.nl:
Dierenbescherming haalt 29 verwaarloosde katten uit woning Enschede

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

`