Nederland

Maarten van der Weijden begonnen aan elfstedentocht: volg hem hier live

18 augustus 2018 08:22 Aangepast: 18 augustus 2018 10:55
De eerste meters van Maarten van der Weijden. Beeld © ANP

200 kilometer in drie dagen. Maarten van der Weijden is vannacht in Leeuwarden begonnen aan zijn elfstedenzwemtocht om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor kankeronderzoek.

Het is de bedoeling dat Van der Weijden maandagavond finisht. Je kunt zijn tocht hier live volgen:

ZIE OOK: Zo krankzinnig is de tocht van Maarten van der Weijden

Buikgriep

Mensen die een stukje met Van der Weijden mee zouden zwemmen om zo via sponsoren ook geld op te halen, mogen niet meezwemmen. De waterkwaliteit is zo slecht, dat de zogeheten Cityswims zijn afgelast. Van der Weijden zelf zei vrijdag: "Ik realiseer mij dat de kans groot is dat ik bijvoorbeeld een buikgriep oploop. Maar dat risico kan ik voor mijzelf nemen."

Van der Weijden laat in elke stad vanuit het water zijn kaart afstempelen. De laatste stempel ontvangt hij van minister-president Mark Rutte. Hij is van plan om drie dagen achter elkaar in het water te blijven. Voor een powernap kan hij op een waterbed worden gelegd.

Alles geven

Hij vond het vooraf moeilijk te zeggen of hij de tocht zal voltooien. "Maar ik zal er wel alles, alles, alles voor geven om de finish te halen. Ik bewijs dan iedereen ook de beste dienst, want ik wil zo veel mogelijk geld ophalen'', aldus Van der Weijden, die tijdens zijn loopbaan leukemie kreeg.

Meer op rtlnieuws.nl:
Recreanten mogen niet meezwemmen met elfstedentocht Maarten van der Weijden

`