Nederland

Doodrijder stapt na jaren celstraf gewoon weer stomdronken achter stuur

17 augustus 2018 18:37 Aangepast: 18 augustus 2018 09:52
(archieffoto) Beeld © ANP

Zelfs de rechter kwam vanmiddag woorden tekort voor deze dronken bestuurder, die wel eens de meest asociale automobilist van Nederland zou kunnen zijn. De 43-jarige Drent had in 2009 de toen 9-jarige Robin doodgereden en had nog steeds een rijverbod. En dat was nog niet alles.

"Het is met geen pen te beschrijven hoe deze man het in zijn hoofd haalt om weer dronken te gaan rijden terwijl hij al iemand heeft doodgereden", zei de politierechter.

Rondscheurende jeep

Het Dagblad van het Noorden beschrijft hoe Robin in 2009 werd aangereden door een rondscheurende jeep, die bestuurd werd door een dronken bestuurder, die vervolgens doorreed. Robin overleed in het ziekenhuis. 

De man werd snel gearresteerd en in 2010 veroordeeld tot 4,5 jaar celstraf en een rijontzegging tot 2020. Berouw toonde hij nooit, schrijft de krant. Toen de rechter hem daarnaar vroeg, haalde hij zijn schouders op.  

Dit doet alcohol achter het stuur met je:

Een speciale simulator moet jongeren laten zien dat zelfs een paar drankjes van invloed zijn op je rijgedrag. Ri

Voorwaardelijke celstraf uitzitten

Toen hij in 2012 voorwaardelijk vrij kwam, werd hij al snel opnieuw betrapt achter het stuur. Hij moest alsnog de laatste anderhalf jaar van zijn gevangenisstraf uitzitten.

In april van dit jaar - hij was alweer even op vrije voeten -  werd hij opnieuw betrapt achter het stuur, stomdronken bovendien. Bij de rechtszaak vandaag kwam hij niet opdagen. Hij werd veroordeeld tot zeven weken cel en nog eens negen maanden rijontzegging. 

Meer op rtlnieuws.nl:
Dronken achter het stuur? Werkstraf in mortuarium

`