Nederland

Politie doet oproep aan vermiste Nsimire (14): 'Laat iets van je horen'

15 augustus 2018 18:16 Aangepast: 22 augustus 2018 19:21

De politie heeft een beter beeld over de vermissing van de 14-jarige Nsimire Massembo uit Den Haag. Nsimire werd op zaterdagavond 28 juli voor het laatst gezien vlak bij de Architect Jan Wilsstraat in Den Haag. Dat was ruim een dag nadat ze als vermist werd opgegeven.

Voor zover de politie weet, heeft niemand Nsimire na die avond nog gezien. Wel heeft haar telefoon sindsdien nog enkele keren aangestaan, steeds in de nacht. Het is niet zeker of Nsimire dat zelf heeft gedaan.

'Met verstoppen is niemand geholpen'

Mogelijk wordt Nsimire geholpen om onvindbaar te zijn. Mensen die haar helpen worden door de politie opgeroepen om contact op te nemen. "Je hebt misschien de beste bedoelingen, maar het is heel belangrijk dat Nsimire weer terug komt of in elk geval iets van zich laat horen. Met verstoppen is niemand geholpen."

De politie richt zich ook rechtstreeks tot Nsimire. "Het kan moeilijk zijn om na 2,5 week contact op te nemen. Het is wel het beste om te doen. We willen graag met je praten en horen hoe het met je gaat. Als je je nog niet wilt melden, laat dan in elk geval iets van je horen."

Emotionele oproep

Vorige week deed de vader van Nsimire een emotionele oproep. Hij vroeg 'alle vaders en moeders in Nederland' om mee te zoeken naar zijn dochter. "Mijn jongste vraagt elke dag: papa, komt ze vandaag weer terug? Ik zeg dan: 'ja, mijn schat'. Terwijl ik helaas het antwoord op haar vraag niet heb."

Familie Nsimire ten einde raad: 'We blijven flyeren en hopen'

De zoektocht naar Nsimire is uitgebreid. Tientallen familieleden en vrienden flyeren in Rotterdam, Amsterdam en Zoetermeer.

Meer op rtlnieuws:
Emotionele oproep vader om vermiste dochter (14): 'We gaan kapot zonder haar'

`