Nederland

Buitenlandse vakantie minder in trek door mooi weer in Nederland

14 augustus 2018 07:48 Aangepast: 14 augustus 2018 11:36
Vakantie in een bungalowpark in eigen land Beeld © ANP

Door de hoge temperaturen in eigen land zijn in juni en juli een stuk minder vakanties naar het buitenland geboekt dan vorig jaar.

Reisbrancheorganisatie ANVR zag in juni het aantal boekingen voor het buitenland teruglopen met 5,5 procent en in juli met 8,5 procent. "Dat kun je zeker wijten aan een mooie zomer", zegt een woordvoerster van de ANVR.

Steeds later boeken

Volgens de ANVR boeken mensen steeds later een vakantie. Uitzondering daarop zijn mensen met kinderen. "En dan komt ineens dat mooie weer en denken veel mensen: wacht eens even, ik kan net zo goed in de buurt blijven."

Lees ook: Veel Nederlanders blijven thuis, vakantieparken zitten stampvol

De terugloop lijkt tijdelijk, want in andere maanden zag de branche juist een toename in het aantal boekingen naar het buitenland. Voor het hele seizoen, dat voor de branche al in april begint, zijn 1,5 procent meer reizen geboekt dan in 2017.

Turkije weer populair

Spanje heeft relatief veel ingeleverd: in juli zo'n 20 procent ten opzichte van vorig jaar. Turkije, dat na de mislukte staatsgreep van 2016, diverse terreuraanslagen en de diplomatieke rel met Nederland behoorlijk uit de gratie was, zit weer in de lift. 

Volgens de cijfers van de branche nam het aantal boekingen naar het land met zo'n 40 procent toe. "Het is een hoog percentage, maar Turkije moet van ver komen", nuanceert de woordvoerster het sprongetje.

Nederlandse vakantiegangers over bloedhitte in Rome:

Wie denkt dat het bij ons warm is, in Italië slaan de thermometers pas echt rood uit. Het Colosseum bekijken in Rome valt daarom niet mee voor toeristen. 'Pff ik zweet de hele dag al!''

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore