Nederland

Tweede Zwarte Zaterdag: opnieuw topdrukte op wegen naar het zuiden

10 augustus 2018 22:25 Aangepast: 11 augustus 2018 06:24
Beeld © ANP Foto (archief)

Vannacht en vanmorgen vroeg zijn opnieuw duizenden Nederlanders op vakantie richting Zuid-Europa getrokken. De ANWB verwacht op de Franse wegen naar het zuiden opnieuw topdrukte op de tweede Zwarte Zaterdag.

Net als vorig weekend zullen er vandaag enorme files staan op de Franse snelwegen. De langste files verwacht de ANWB op A7 tussen Lyon en Orange, waar het als het tegenzit urenlang aanschuiven is. Hetzelfde gaat op voor de A9 bij Narbonne en Montepellier. 

De belangrijkste knelpunten:

Stuk minder heet

Vergeleken met vorige week zal de drukte niet zoveel schelen, maar de temperatuur is wel een lichtpuntje. Stonden vakantiegangers vorige week tot wel vijf uur lang in de file te bakken bij temperaturen van 35 tot soms wel 40 graden, vandaag is dat een graad of tien koeler. 

De beste tip voor wie de files zoveel mogelijk wil vermijden is niet te vroeg te vertrekken. De files vóór blijven is vanuit Nederland niet te doen: wie midden in de nacht is vertrokken, sluit in de loop van de ochtend voorbij Parijs onherroepelijk aan in de files in Frankrijk. Het beste kun je in de loop van de ochtend in de auto stappen, adviseert de ANWB. Of nog beter: je vakantie zo boeken dat je niet vandaag hoeft te vertrekken. 

Goed voorbereid op weg:

Een goede voorbereiding voor mens en auto geen overbodige luxe.

Files in noordelijke richting

Ondertussen wordt het ook in tegengestelde rijrichting drukker. Ook terugkerend vakantieverkeer zal vandaag in de file terechtkomen in Duitsland en Frankrijk

RTL Nieuws
`