Nederland

Man (62) rijdt in op terras in Veldhoven

10 augustus 2018 18:53 Aangepast: 10 augustus 2018 19:27
De ravage op het terras na de aanrijding. Beeld © Rico Vogels

Een 62-jarige automobilist is aan het eind van de middag door nog onbekende oorzaak ingereden op een terras in Veldhoven. Volgens de politie raakten vijf mensen lichtgewond.

De politie doet onderzoek. "De eerste indruk is geen opzet." De vijf lichtgewonden krijgen medische hulp. "De automobilist is aangehouden voor het veroorzaken van een ernstig verkeersongeval. Hij is zelf ook ontdaan", zegt de politie. Zijn rijbewijs is ingenomen. Hij is niet gewond geraakt.

'Hij ramde stoelen en tafels'

Frederic Lebredonchel is manager van restaurant D'n Burgemister. Hij zag het gebeuren. "Ik liep net naar het terras en vanuit binnen zag ik een auto recht op ons pand afkomen. In plaats van recht naar ons gebouw, week hij af richting het terras. Daar ramde hij een aantal stoelen en tafels. Een paar mensen raakten lichtgewond door rondschietend glas en omgevallen schermen."

Lebredonchel: "Uiteindelijk gaf de bestuurder nog een keer vol gas en hij eindigde twintig meter verderop tegen een boom."

Restaurant dicht

De automobilist heeft ook een hek geraakt in zijn tocht. "Er is daar nauwelijks ruimte voor een auto. Dat is een beetje vreemd", zegt Lebredonchel. Zijn restaurant blijft dicht vandaag. "Ik heb iedereen afgebeld."

`