Nederland

Geen onderzoek naar mogelijke ontvoering en verkrachting Willie Dille

10 augustus 2018 18:16 Aangepast: 10 augustus 2018 23:19
Willie Dille in de gemeenteraad van Den Haag. Ze maakte vorige week een einde aan haar leven. Foto: ANP Beeld © ANP

De politie start geen onderzoek naar het verhaal van het overleden Haagse PVV-raadslid Willie Dille, die stelde meermalen te zijn ontvoerd en verkracht en maakte woensdagavond een einde aan haar leven.

Het Openbaar Ministerie benadrukt dat ze elk nieuw aanknopingspunt serieus zullen bekijken, maar stelt verder dat er nu te weinig aanknopingspunten zijn om een onderzoek te starten. Bronnen binnen de PVV melden aan RTL Nieuws dat Dilles partijgenoten 'sterk twijfelen' aan de waarheid van haar verhaal over de ontvoering en verkrachting.

Dringend verzocht aangifte te doen

Burgemeester Pauline Krikke van Den Haag maakte gisteren al bekend dat ze vaker met Dille had gesproken en haar dringend had verzocht om aangifte te doen. Dat heeft ze nooit willen doen. Het OM meldt nu dat Dille daarin ook telkens aangaf geen bemoeienis van de politie te willen. 

'Ze heeft om die reden ook niet meer informatie willen verstrekken op basis waarvan ambtshalve een onderzoek gestart had kunnen worden', stelt het OM nu.  

Filmpje op Facebook

Dille kwam woensdag in het nieuws nadat ze op Facebook een filmpje had geplaatst waarin ze zei meermalen te zijn ontvoerd, verkracht en mishandeld 'door moslims', die haar monddood wilden maken. Ze zei ook dat de tot de islam bekeerde Haagse ex-PVV’er Arnoud van Doorn erachter zou zitten. Niet veel later bleek ze een einde aan haar leven te hebben gemaakt. 

Van Doorn reageerde in eerste instantie niet inhoudelijk, maar zei als reactie op de video wel aangifte wegens smaad of laster te overwegen. Na Dilles overlijden liet Van Doorn weten dat hij 'ondanks alle commotie' geschokt was door haar dood. 

Meer op rtlnieuws.nl:

`