Nederland

Opmerkelijk: politie bevrijdt honden uit auto's bezoekers Amsterdamse hondenshow

10 augustus 2018 09:41 Aangepast: 10 augustus 2018 10:05
Meerdere honden werden gered door ruitjes in te slaan. Beeld © Politie Amsterdam

De politie heeft gisteren zes honden moeten bevrijden uit warme auto's van bezoekers van de hondententoonstelling in de Amsterdamse RAI. Agenten sloegen op verzoek van een dierenarts en personeel van de dierenambulance zes autoramen in. Er werden hoge boetes uitgedeeld.

Dat meldt de Amsterdamse politie op Facebook. De politie werd getipt door personeel van de RAI dat er op verschillende omliggende parkeerterreinen en in parkeergarages honden waren achtergelaten in auto’s.

Warm in auto's

In de parkeergarages loopt de temperatuur nog steeds op tot 25 tot 30 graden. Daardoor kan de temperatuur in auto’s al snel oplopen tot boven de 40 graden.

Verschillende hondeneigenaren kregen een bekeuring van 750 euro voor het achterlaten van een hond in hun hete auto.

De politie heeft aangekondigd de komende dagen extra te controleren op achtergelaten honden rond de RAI. De hondenshow duurt tot en met zondag.

Grootste hondenshow ter wereld in Amsterdam, maar de gemeente is het er niet mee eens:

Het wordt ook wel het WK voor honden genoemd: The World Dog Show. De grootste hondenshow ter wereld begon vandaag in de Amsterdamse RAI. Maar de gemeente is daar eigenlijk op tegen, want er zou te weinig aan dierenwelzijn worden gedacht.

Meer op rtlnieuws.nl:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore