Nederland

Burgemeester Krikke plant topoverleg na dood Willie Dille

09 augustus 2018 23:19
Willie Dille. Beeld © ANP

De Haagse burgemeester Pauline Krikke heeft morgen overleg met de top van het Openbaar Ministerie en de politie over het overlijden van het PVV-raadslid Willie Dille. Ze kwam ervoor terug van haar vakantie.

Krikke wilde nog niet vooruitlopen op die gesprekken. "We gaan om tafel zitten. Dan gaan we opnieuw kijken wat de situatie is." Dille (53) maakte gisteravond een eind aan haar leven. 

ZIE OOK: Politie vroeg Willie Dille vorig jaar aangifte te doen

'Altijd op het hart gedrukt: doe aangifte'

De burgemeester van Den Haag gaf in gesprek met RTL Nieuws aan diep geraakt te zijn. "Het is verschrikkelijk als iemand geen andere uitweg ziet dan zich van het leven te benemen. Mijn gedachten gaan erg uit naar haar echtgenoot, naar haar kinderen, naar haar vrienden, en naar haar fractiegenoten."

Krikke vertelde dat ze in eerdere gesprekken met Dille er altijd op heeft aangedrongen aangifte te doen. "Willie Dille heeft het in gesprekken met mij gehad over een ontvoering, bedreiging, verkrachting. Ik heb die uitspraken zeer serieus genomen. Ik heb haar altijd op het hart gedrukt: doe aangifte. Ik tast in het duister waarom mevrouw Dille dat niet heeft gedaan."

Arnoud van Doorn

Dille kwam gisteren in het nieuws nadat ze op Facebook een filmpje had geplaatst waarin ze zei te zijn ontvoerd, verkracht en mishandeld door moslims. Ze zei ook dat de tot moslim bekeerde Haagse ex-PVV’er Arnoud van Doorn erachter zou zitten.

Die reageerde in eerste instantie niet inhoudelijk, maar zei als reactie op de video wel aangifte wegens smaad of laster te overwegen. Na Dilles overlijden twitterde Van Doorn dat hij 'ondanks alle commotie'' geschokt was door haar dood. Hij sprak van een 'trieste zaak'.

 

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore